2 Mart 2013 Cumartesi

Dizin Nedir ve Önemi Nedir?

Dizinler web sitelerini kategorize eden ve aradığımız siteleri daha rahat bulmamızı sağlayan sistemlerdir. her ne kadar işimize yarasada google trafik üzerinden gelir el etmeyi amaçlayan ve spam dediğimiz sitelerden tarafından kirletilmiş durumdadır.işte dizinler bu soruna çözüm buluyorlar bu nedenle daha güvenlidirler. çünkü dizinlerde web sitelerini robotlar değil kişiler düzenler ve gerçek bir şekilde web sitenizi dizine eklerler.

web sitenizin dizine kaydedilmesi çok önemlidir.ve sitenizin özellikle bir dizine kaydolması hızlı indexlenmesini sağlar.
özellikle bir dizinden söz edicez www.dmoz.org erişilen dmoz özellikle google tarafından desteklenmektedir. google üzerinde çok daha hızlı bir şekilde indexlenmeyi sağlaya bilirsiniz.



Çok yaygın olarak bilinmesede dmoz gibi büyük dizinlerin kaliteli ve sadık bir ziyaretçi kitlesi bulunmaktadır.dizinler sitenize kaliteli ve hedef kitleniz olan bir ziyaretçi grubu gönderebilir.

Dmoz kayıt yaparken web sitenizin bulunduğu kategoriyi belirlemelisiniz bu işlem biraz zamanınızı alıcaktır ama bu işleme mutlaka zaman ayırın ve rakip sitelerinizin önce dmoz'de nasıl kayıt olduklarını inceleyin
dmoz'e kayıt olabilmek gerçekten çok zor bunu başarmak için ekranda gördüğünüz kriterleri gözden geçirebilirsiniz.


Bu makaleyi chip dergisinden aldığım bir cd'den yararlanarak yazmaktayım.2009 yılından kalma bir cd ama işe yarayan bilgiler olduğunu düşünüyorum ve gerçekten öyle burdaki uygulamaları yapan her sitenin kendi kategorisinde bir numara olacagına inanıyorum seo zevk işi seo güzel seo hayata tutulma gibi birşey :)

View the original article here

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder